De PDC Development Tour 2019 gaat zaterdag van start en de 19-jarige Bradley Brooks wordt getipt als één van de spelers die enkele toernooien kan gaan winnen op dit circuit.

Brooks werd vorig jaar de jongste Tour Card-houder ooit bij de PDC. Na een wisselvallige start, liet de Engelsman een aantal mooie resultaten zien in de tweede seizoenshelft. Zo bereikte hij onder meer de kwartfinale op een Pro Tour-toernooi.

Dit jaar zal de tweevoudig UK Open-deelnemer dat nog vaker moeten doen, om zijn Tour Card te behouden. Brooks moet daarvoor na dit seizoen in de top-64 van de wereldranglijst staan. Dat zorgt niet voor extra stress, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.

”Het zorgt niet voor extra druk, maar ik weet wel wat mij te doen staat. Als ik extra druk op mezelf leg, maak ik het alleen maar moeilijker voor mezelf. Ik moet ervan genieten dat ik wekelijks tegen de beste darters ter wereld kan spelen.”

”Ik heb de afgelopen periode veel geoefend en ik merk dat ik constanter aan het worden ben. Dat is een leerproces, dus ik moet door blijven trainen.”

Over zijn doelstelling voor de Development Tour is Brooks duidelijk; hij wil een paar van de in totaal twintig toernooien winnen. Vorig jaar was de jonge Brit tweemaal dichtbij, toen hij beide keren in de eindstrijd verloor.

”Ik wil dit jaar een aantal toernooien winnen op de Development Tour. Daarnaast wil ik constanter worden. Vorig jaar was het te vaak alles of niks. Ik denk dat ik op dit moment één van de spelers ben die het best in vorm is.”

PDC

Foto: PDC

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek