Naast gevestigde waarden als Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts zal er met Mike De Decker nog een Belg actief zijn op de PDC Tour. De 24-jarige darter verzekerde zich vorige week op Q-School van een Tour Card voor de komende twee jaar.

De 24-jarige De Decker heeft dus na een afwezigheid van twee jaar opnieuw een Tour Card te pakken, tijd voor een interview met ‘The Real Deal’. “Ik heb Q-School dit jaar beter ervaren als andere jaren. Niet enkel omdat ik mijn Tour Card heb gewonnen maar vooral omdat ik mij sterker voelde dan voorheen.”

De Decker veroverde voor het eerst een Tour Card toen hij pas 20 jaar oud was, de logische vraag is dan ook of hij sindsdien veel vorderingen heeft gemaakt? “Ja, ik sta nu veel constanter en sterker te gooien als twee jaar geleden. Dit komt voornamelijk omdat ik toen dacht dat ik er al was en er veel te weinig voor gedaan heb. Deze fout ga ik niet nog eens maken.”

Net als veel darters kan ook de jonge Belg rekenen op de begeleiding van een managementsteam. “Zij zorgen ervoor dat ik mij nergens zorgen over hoef te maken, behalve darts spelen. Zo regelen ze mijn vluchten, hotels, taxi’s en inschrijvingen. Ik word ook volledig prof. Ik woon nog thuis en kan er de volle 100% voor gaan. Ook mijn ouders steunen mij hierin.”

We peilden vervolgens ook even naar Mike’s doelen voor de komende twee jaar. “Mijn hoofddoel is binnen de twee jaar in de top 64 van de wereldranglijst geraken zodat ik niet terug naar Q-School moet. Als dit lukt zien we erna wel.”

Tot slot stellen we vast dat België het komende seizoen met drie in plaats van vier darters op de PDC Tour moet doen. “Ja, klopt. Ik vind het persoonlijk erg jammer dat Ronny Huybrechts zijn kaart niet heeft kunnen terugwinnen. Had het hem echt gegund. Verder denk ik dat Brian Raman op de goede weg is om binnen dit en een paar jaar ook op de Pro Tour te staan.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Bram Coenen