Na twee halve finales op Lakeside won Jan Dekker afgelopen weekend ook zijn eerste wedstrijd op het PDC WK. De geboren Drent boekte een verrassende 3-1 overwinning op Jelle Klaasen.

Klaasen kwam geweldig uit te startblokken en won de eerste set met 3-0, maar Dekker kwam steeds beter in zijn spel en dankzij een aantal sterke finishes gaf hij zijn landgenoot het nakijken.

”Ik ben heel blij dat ik weer op het WK sta, wat ik vind dat ik daar thuis hoor”, vertelde Dekker na afloop van zijn partij aan Dartsnieuws.com. ”Vorig jaar heb ik het niet gehaald, dit jaar wel en win ik zelfs mijn eerste partij.”

Zijn overwinning in het Alexandra Palace zorgde zelfs voor de hoogste ‘payday’ uit de carrière van Dekker. Met zijn twee halve finales op Lakeside verdiende hij namelijk respectievelijk 11,000 en 15,000 pond. Een tweede ronde op het PDC WK levert tegenwoordig minimaal 18,500 pond op.

Voor Dekker, in het dagelijkse leven ook werkzaam als financieel adviseur, is dat voorlopig nog geen reden om te stoppen met zijn maatschappelijk werk. ‘Double Dekker’ hoopt de keuze tussen zijn dartscarrière en zijn maatschappelijke carrière zolang mogelijk voor zich uit te schuiven.

”Een jaar of 5-6 geleden heb ik mijn studie (HBO bedrijfseconomie, red.) afgerond en besloot dat ik niet alleen wilde darten. Met alle respect, de jongens doen het fantastisch, maar ik wil daarnaast ook nog wat opbouwen. Ik vind het belangrijk om ook met maatschappelijk werk in de wereld mee te kunnen doen.”

”Ik wil eigenlijk altijd een reguliere baan met het darten combineren. Soms heb ik er dagen tussen zitten dat ik vier keer werk in een week en een andere keer is dat twee dagen door het drukke schema dat we tegenwoordig hebben. Op een gegeven moment moet je wel iets kiezen, maar ik probeer die keuze zolang mogelijk uit te stellen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek