Gabriel Clemens maakt aankomend weekend zijn debuut op de Grand Slam of Darts. The German Giant wist eerder deze week door het kwalificatietoernooi te komen.

De Duitser behaalde begin 2018 zijn PDC Tour Card en maakt al twee seizoenen een zeer degelijke indruk op de Pro Tour. Clemens kwam tot drie finales op het vloercircuit, die wel allemaal verloren gingen.

In 2019 kende hij ook succes op televisie, door de eindstrijd van de German Darts Masters te halen. Dat was echter niet genoeg voor kwalificatie voor de Grand Slam of Darts.

Clemens moest dus deelnemen aan het kwalificatietoernooi en versloeg Harry Ward, Adam Hunt, Jonny Clayton en Ricky Evans op weg naar plaatsing voor het toernooi in Wolverhampton.

Tegenover Dartsnieuws deelt de darter uit Saarwellingen zijn vreugde over kwalificatietoernooi voor de Grand Slam. ”Het gaf mij een geweldig gevoel, omdat ik nu de kans heb om op een major te spelen.”

”Na het missen van de World Matchplay en World Grand Prix, was het mooi om deze kans te krijgen. Het is een groot succes voor mij”, reageert de 36-jarige darter.

Kais Bodensieck/PDC

Foto: Kais Bodensieck/PDC

Gurney is de favoriet

De loting koppelde Clemens in een groep met Daryl Gurney, Brendan Dolan en Richard Veenstra. The German Giant ziet Gurney vanzelfsprekend als de grote favoriet in zijn poule.

”Het zijn allemaal geweldige spelers. Daryl, als nummer zes van de wereld, is natuurlijk de grote favoriet in deze groep. Brendan heeft ook een geweldig jaar met twee Pro Tour-titels en Richard heeft veel ervaring. Ik ga mijn uiterste best doen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren.”

Solide seizoen

De Duitser is inmiddels opgeklommen naar de 48ste positie op de wereldranglijst. Met plaatsing voor de Grand Slam of Darts, Players Championship Finals en het WK is Clemens al zeker van het behouden van zijn Tour Card.

Een zeer solide seizoen dus, al ziet Clemens zelf nog wel wat verbeterpunten. ”Ik kan tevreden zijn met mijn seizoen tot dusver. Het had beter gekund, maar ook slechter.”

”Ik merk dat mijn eigen spel constanter wordt, maar kende ook een paar teleurstellingen door wedstrijden te verliezen ondanks een hoog gemiddelde. Alles bij elkaar genomen heb ik wel een goed jaar, terwijl het seizoen nog niet eens afgelopen is”, zo besluit Clemens.

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek