Geert Nentjes is dit jaar voor het tweede opeenvolgende seizoen de bewonderen in Alexandra Palace voor het WK Darts bij de PDC.

Van zijn debuut op het WK Darts heeft Nentjes veel geleerd, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met Dartsnieuws. De Urker verloor met 3-0 in sets van latere halvefinalist Nathan Aspinall, ondanks meerdere kansen om de derde set te winnen.

”Vorig jaar was een hele mooie ervaring. Ik dacht dat het misschien de enige keer zou zijn dat ik daar ging spelen. De insteek was om te genieten. Ik merkte dat ik geen last had van zenuwen toen ik daar stond, dus als ik mij beter had geconcentreerd had ik echt wel kansen gehad om die wedstrijd te winnen.”

Is het grootste verschil dat je toen ‘mocht’ winnen en nu wil winnen? ”Ja, zo kan je het wel zeggen. Vorig jaar vond ik het niet erg om te verliezen. Deze keer zou ik ontevreden zijn als ik mijn eerste wedstrijd niet win.”

Profiteren van wisselvalligheid Huybrechts

Nentjes speelt dit jaar op de openingsavond van het WK Darts in de eerste ronde tegen Kim Huybrechts. De Belg deed in het verleden tweemaal mee aan de Premier League Darts en stond in twee televisiefinales. The Hurricane is in de afgelopen twee jaar echter afgegleden naar de 41ste plek op de wereldranglijst.

De afgelopen maanden laat Huybrechts bij tijd en wijle zeker sterke wedstrijden zien, maar het is nog te wisselvallig om goede resultaten te behalen. ”Daar ligt misschien wel mijn kans”, denkt de Flevolandse darter. ”Kim zei dat hij op het WK zijn jaar hoopt goed te maken, dus dan ligt er misschien wel wat druk bij hem. Wellicht dat ik daar profijt van kan hebben.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Dit jaar was Nentjes voor het eerst actief op de Pro Tour. Een nieuwe ervaring waar hij met gemengde gevoelens op terugblikt. ”Mijn beste resultaat was een plek bij de laatste zestien, dat was wel iets minder. Ook niet geplaatst voor de Players Championship Finals. Maar voor een eerste jaar vind ik dat ik niet mag klagen. Ik heb een paar leuke wedstrijden gespeeld, paar goede spelers verslagen en daar ben ik wel tevreden mee.”

Wat de mooiste overwinning was? ”6-1 op Gary Anderson was een hele mooie, net als mijn 6-5 zege tegen Glen Durrant. De 6-0 overwinning op Mervyn King met een negendarter en 107 gemiddeld was ook één van de hoogtepunten.”

009

Negendarters gooien, dat deed Nentjes wel vaker dit seizoen. Drie stuks, maar één minder dan nummer één van de wereld Michael van Gerwen. ”Ik wil altijd lekker beginnen aan een leg. Ik heb daar een hele rare mindset bij. Als ik twee pijlen in de triple heb zitten, weet ik dat die laatste er ook gewoon in gaat. Vanaf het begin van de leg ben ik in mijn hoofd al bezig met een negendarter. Ik wil elke leg een negendarter gooien.”

Tegenwoordig gaat James Wade met de bijnaam The Machine door het leven. Eerder droeg hij de bijnaam ‘009’ verwijzend naar zijn vele negendarters in de beginfase van zijn carrière. Of Nentjes, in zijn woonplaats De Zoet genoemd, deze bijnaam kan overnemen?

De Zoet is meer iets op Urk. In het Engels betekent dat The Sweet. Dat wil je niet als bijnaam hebben. Ik weet niet of 009 toepasselijk is omdat James Wade hem vroeger gebruikt heeft, maar het zou wel een leuke bijnaam zijn”, zo besluit Nentjes.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek