Daryl Gurney doet vrijdag voor de tweede keer mee aan het WK voor landenteams. Voor het eerst als kopman, hij heeft immers Brendan Dolan verdrongen als beste Noord-Ier op de wereldranglijst.

Voorafgaand aan de World Cup of Darts sprak Dartsnieuws.com met ‘Superchin’ en blikte met hem vooruit op het toernooi.

”Aan de ene kant is dit een toernooi zoals alle andere evenementen, waar ik gewoon mijn werk moet doen. Aan de andere kant speel ik nu niet alleen voor mezelf. Ik doe mee namens mijn land en ik hoop samen met Brendan ons land trots te maken. Het geeft ons de kans om te laten zien wat voor spelers Noord-Ierland in huis heeft.”

”In mijn periode bij de BDO heb ik veel koppels gespeeld, ook mix-dubbels en zelfs mix-trio’s. De eerste rondewedstrijd wordt het zwaarst want daarin wordt alleen een koppelpartij gespeeld en daar trainen we niet veel op. In het single-gedeelte voel ik mij meer op mijn gemak omdat ik daar ook meer aan gewend ben.”

In de eerste ronde staat Noord-Ierland tegenover het thuisland Duitsland, dat met Max Hopp en Martin Schindler aan de start verschijnt. Ondanks het feit dat de Noord-Ieren over veel meer ervaring beschikt dan hun aankomende tegenstander, denkt Gurney niet dat dit een voordeel is tegen het jonge Duitse duo.

”Ik kijk uit naar deze wedstrijd want de sfeer zal geweldig zijn omdat we tegen het thuisland spelen. We hebben meer ervaring, maar ik denk niet dat dit van invloed gaat zijn omdat het een koppelduel is. Als er singles gespeeld moesten worden, waren wij wel in het voordeel geweest.”

Op dit moment is Gurney hard op weg om de top-16 van de wereldranglijst te bereiken. ‘Superchin’ won dit seizoen voor het eerst een Pro Tour-titel en maakt indruk met zijn constante prestaties op het PDC-circuit. Eerder deze maand bereikte Gurney bijna voor de tweede keer de finale van een Euro Tour-toernooi. De Noord-Ier kreeg een aantal matchdarts om Mensur Suljovic te verslaan in de halve finale, maar wist deze niet te benutten.

”Ik probeer dat soort teleurstellingen altijd zo snel mogelijk te vergeten en mezelf te focussen op het volgende toernooi. Dat is niet altijd makkelijk, want soms kan het verschil tussen het bereiken van de halve finale en de eindstrijd een plekje schelen op de wereldranglijst. Het hoort er allemaal bij en je moet er steeds meer leren omgaan. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik nog meer vastbesloten ben om een goed resultaat te halen op de daaropvolgende evenementen.”

”Mijn doelen dit jaar zijn hetzelfde als elk jaar; proberen zoveel mogelijk televisietoernooien te bereiken. Ik hoop op termijn een Euro Tour-toernooi te winnen en te ervaren hoe het voelt om een beker te winnen in een volle zaal met publiek. Ik was zo ontzettend blij om mijn eerste titel te winnen. Het niveau is zo ontzettend hoog dus je weet nooit of het je ooit gaat lukken. Om er één te winnen heeft mij veel goeds gedaan en een enorme boost aan mijn zelfvertrouwen gegeven. Ik hoop deze vorm vast te houden en te blijven groeien als speler.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek