Andy Hamilton verzekerde zich begin januari op de PDC Q-School van een Tour Card voor de komende twee jaar. Voor ‘The Hammer’ is het aanpassen geblazen want het niveau is de afgelopen jaren alleen maar gestegen.

Na een afwezigheid van twee jaar is Hamilton terug als houder van een PDC Tour Card. “Het voelt geweldig om terug in de PDC actief te zijn”, aldus Hamilton in gesprek met Dartsnieuws.com. “Het was een lange weg terug maar ik geniet er nu des te meer van dat ik me opnieuw mag meten met de beste spelers ter wereld.”

‘The Hammer’ was de voorbije twee seizoenen actief bij de BDO. “Daar heb ik zeker geen spijt van, ik leerde er verschillende fantastische mensen kennen en ik kreeg er ook de passie voor het darten terug en deed veel vertrouwen op, wat me geholpen heeft om begin dit jaar opnieuw een Tour Card te veroveren.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Toch was het voor de 52-jarige Engelsman de voorbije maanden opnieuw aanpassen aan het hoge niveau in de PDC. “Mijn resultaten zijn inderdaad nog niet top, ik verlies regelmatig wedstrijden waar ik meer dan 90 gemiddeld gooi. Het niveau is tegenwoordig zo ontzettend hoog, maar als ik hard blijf werken moeten de resultaten wel volgen. Ik gooi nu ook wekelijks in een lokale competitie in Stoke-on-Trent met Ian White en dat komt mijn vorm alleen maar ten goede.”

Net als veel andere spelers baalt ook Hamilton van de onderbreking door het coronavirus. “Ik ben ontgoocheld dat ik nu niet de mogelijkheid heb om toernooien te gooien. Het belangrijkste is echter dat iedereen zich aan de regels houdt en we dat virus snel samen te boven komen.”

Toekomst van de BDO

Vorige week kwam het nieuws binnen dat Des Jacklin is opgestapt als voorzitter van de BDO. Als ex-BDO’er is Hamilton natuurlijk goed geplaatst om zijn mening daarover te ventileren. “De laatste zes maanden dat ik er actief was heb ik het allemaal snel zien achteruitgaan. De bestuursleden zouden moeten beseffen dat het om de spelers gaat, dat gebeurt nu veel te weinig. Ik ben er van overtuigd dat er nog een toekomst is voor de BDO, niet iedereen kan immers direct bij de PDC terecht.”

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Tags:

Author: Bram Coenen