Zaterdag wordt de eerste van twee Ladies Qualifiers voor het WK Darts bij de PDC gespeeld. Corrine Hammond is één van de bekende namen die een poging gaat doen om een ticket naar Londen af te dwingen.

De PDC kondigde in april aan dat het deelnemersveld voor het WK Darts werd uitgebreid naar 96 spelers. Het aantal Internationale Qualifiers werd flink verhoogd en daarbij werden twee plaatsen ingeruimd voor vrouwelijke dartsters.

”Ik kijk er enorm naar uit. We hebben er lang op moeten wachten, maar het staat nu eindelijk op punt van beginnen”, vertelt Hammond in gesprek met Dartsnieuws.com.

”Dit is een grote kans die de PDC heeft geboden aan de vrouwelijke speelsters. Iedereen die deze kans niet grijpt is gek naar mijn mening. Wellicht doen er aan de Britse qualifier nog meer speelsters mee dan tijdens het kwalificatietoernooi in Dusseldorf.”

BDO

Foto: BDO

De 36-jarige Australische is één van de getipte favorieten voor de eindzege. Concurrenten wil Hammond niet opnoemen, zij neemt elke tegenstander even serieus. ”Alle deelnemers zijn mijn rivalen. De enige speler waarvan ik zeker weet dat zij meedoet is Anastasia (Dobromyslova, red.), natuurlijk zal er extra op haar gelet worden.”

Ondanks dat de Ladies Qualifier een uniek toernooi is, heeft Hammond geen aanpassingen gedaan aan haar voorbereiding. Deze is hetzelfde als de voorbereiding voor een BDO-toernooi.

”Het kwalificatietoernooi heb ik niet anders benaderd dan een regulier toernooi. Er is een lijn tussen de voorbereiding en het toernooi zelf, daar ben ik mij van bewust. We zien wel wat er gaat gebeuren.”

Hype voor vrouwelijke tak van dartssport

Sinds de bekendmaking van het nieuws dat de PDC twee vrouwen laat meedoen op het WK Darts in Alexandra Palace, is de aandacht voor de vrouwelijke tak van de dartssport licht toegenomen. De tweevoudig major-finaliste denkt dat de hype binnenkort weer gaat toenemen.

”Na de eerste aankondiging was er veel aandacht voor de vrouwelijke speelsters, vooral op social media. Sindsdien is de aandacht iets afgenomen, maar ik weet zeker dat de interesse weer toeneemt nadat de twee deelneemsters bekend zijn.”

BDO

Foto: BDO

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek