George Killington was vorig jaar zeer dichtbij plaatsing voor het WK Darts. De jonge Engelsman stond lange tijd bij de beste twee spelers op de Development Tour-ranking, maar werd tijdens het laatste toernooiweekend gepasseerd door Geert Nentjes.

De Nederlander wist tijdens het laatste weekend twee finales te halen. Hierdoor liep Killington kwalificatie voor het WK mis en dat was een harde tik om te verwerken, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.

”Dat deed pijn, het was hartverscheurend voor mezelf, maar ik heb respect voor de prestatie van Geert. Ik was een beetje vermoeid tijdens dat weekend en Geert deed exact wat nodig was om zich te plaatsen, hij is een fantastische speler. Hopelijk kom ik dit jaar niet opnieuw in die positie.”

Het verwerken van deze tegenslag maakt allemaal onderdeel uit van het leerproces die Killington doormaakt. ‘The Killer’ meent dat hij de afgelopen seizoenen al een aardige ontwikkeling heeft doorgemaakt dankzij de Development Tour.

”Ik heb veel geleerd op dit circuit, vooral op het mentale aspect. Er loopt veel talent rond, maar een goede instelling is het verschil tussen een goede darter en een fantastische darter. Naar mijn mening is mijn mindset goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Een goede conditie is ook belangrijk, met twee toernooien op één dag. Zeker als je verder komt tijdens het eerste toernooi, dan moet je je snel opladen voor het tweede toernooi en dat is moeilijk.”

Vorig jaar wist Killington één van de Development Tour-toernooien te winnen door Justin van Tergouw te verslaan in de finale. Dit jaar hoopt de 22-jarige Brit nog meer succes te boeken.

”Ik wil gewoon proberen zoveel mogelijk wedstrijden en toernooien te winnen. De concurrentie is groot, maar dat maakt niet uit. Vorig jaar was goed, met pieken maar ook een aantal dalen. Als ik daar van verlost raak, ben ik goed genoeg om toernooien te winnen.”

PDC

Foto: PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek