Kyle Anderson maakt vrijdagavond zijn vierde opwachting op de World Cup of Darts. Vorig jaar kwam hij samen met Simon Whitlock tot de halve eindstrijd tijdens het WK voor landenteams.

Na zeges op Hong Kong, Spanje en Wales strandde het Australische duo bij de laatste vier tegen Schotland. Anderson gelooft in de kansen van zijn land tijdens de World Cup of Darts 2019. Al is het maar omdat hij en Whitlock een hechtere band dan ooit hebben.

”Ik ben hoopvol over onze kansen op de World Cup of Darts, maar het gaat uiteindelijk om presteren. Simon en ik hebben een goede verstandhouding, daar hebben we de afgelopen jaren aan gewerkt. Ik denk dat we hechter zijn dan ooit”, zegt Anderson in een interview met Dartsnieuws.

De Australiërs treffen Finland in de eerste ronde van de World Cup of Darts. Anderson wil niet verder kijken dan enkel deze partij. ”Dan kan je zand in je eigen ogen gooien. Maar we vertrouwen in onze mogelijkheden en ik denk dat we wat mensen kunnen verrassen.”

”Ik ben opgegroeid met het spelen van koppeltoernooien, dus ik vind het format van dit toernooi leuk. Hetzelfde geldt voor Simon. Eerlijk gezegd vind ik het teamaspect leuker dan de singles.”

De 31-jarige Anderson begon uitstekend aan het seizoen met drie kwartfinales in zijn eerste zes Pro Tour-toernooien. Daarna kende de Aussie een flinke dip, maar daar is hij inmiddels van verlost.

”Het seizoen begon uitstekend. Maar plots was de vorm weg en ik had geen idee hoe het kwam. Ik vermoed dat ik mijn pijlen niet hoog genoeg hield bij het werpen van de darts. De vorm is echter weer aan het terugkomen”, zo verzekerde Anderson.

Bekijk hier ons toernooicenter voor de World Cup of Darts. Daarin is informatie te vinden over de loting, verdeling van het prijzengeld, het format, TV-uitzendschema en een link naar het scorecenter om alle tussenstanden live te volgen.

Simon Whitlock en Kyle Anderson vormen het Australische team op de World Cup of Darts.

Foto: Kelly Deckers/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek