Adrian Lewis is weer terug op het PDC-circuit, nadat hij in het voorjaar bijna vier maanden nauwelijks kon spelen vanwege een slepende rugblessure. ‘Jackpot’ maakte zijn rentree op de World Matchplay, waar hij vervolgens ten koste van Steve Beaton, Rob Cross en Alan Norris tot de halve finale reikte.

Onlangs was Dartsnieuws.com te gast op de Target Darts productenlancering en daar spraken wij met Lewis in een tweedelig interview over deze frustrerende periode, over zijn doelstellingen voor de rest van het jaar en het afscheid van Phil Taylor.

”Ik heb veel gemist tijdens mijn blessure. Ik had Gary (Anderson red.) bijvoorbeeld sinds mei niet meer gezien en met Phil had ik alleen nog maar contact via SMS.”

Het gemis van de PDC-tour leidde tot frustratie bij de tweevoudig wereldkampioen, die zijn tijd vooral thuis moest doorbrengen. Nu die periode voorbij is, begint ‘Jackpot’ eindelijk weer in zijn ritme te komen. Dat is de komende maanden nodig, want de TV-toernooien volgen in een rap tempo.

”Het is een moeilijke periode geweest, een frustrerend jaar tot dusver. Ik heb vier maanden nauwelijks gespeeld en dat is zwaar. Maar nu begin ik weer in mijn ritme te komen, ik werk hard en kan weer genieten. Dat geeft je net iets extra’s om beter te presteren.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek