Colin Lloyd is in januari één van de spelers die in januari te bewonderen is tijdens de Kings of Darts-demonstraties in Den Bosch, Enschede en Groningen.

Het is een tijd geleden dat Lloyd in Nederland is geweest en Jaws kijkt uit naar een terugkeer. Daarnaast sprak Dartsnieuws met hem over Michael van Gerwen, die eveneens is opgenomen in de line-up voor de drie demonstratie-evenementen in Nederland komende maand.

”De laatste keer dat ik in Nederland was, deed ik een demonstratie met Roland Scholten. Dat was toen één van de beste spelers daar”, zegt Lloyd in een interview met deze website.

”Ik kom graag in Nederland. Ze houden van het darten en twee van de grootste darters aller tijden komen er vandaan. Helaas zijn er niet meer zoveel demonstraties in Nederland als vroeger.”

Red Dragon Darts

Foto: Red Dragon Darts

Bewondering

Na Scholten en Raymond van Barneveld is het nu Michael van Gerwen die de kar trekt voor het Nederlandse darten. Lloyd heeft veel bewondering voor de Nederlandse nummer één van de wereld, tegen wie hij twintig keer speelde in zijn carrière.

”Je kon zien dat Michael een talent was. Op een gegeven moment was hij het even kwijt. Toen Michael zijn vorm eenmaal had terug gevonden, heeft hij geen moment meer omgekeken.”

”Michael is één van de beste darters aller tijden geworden, misschien zelfs de beste. Ik bewonder aan hem dat hij de sport als werk benaderd. Hij gaat het podium op om zijn tegenstanders te vernietigen.”

Voorspelling WK

Natuurlijk wordt Van Gerwen door Lloyd getipt als de grote favoriet voor de wereldtitel in Londen. Maar de 46-jarige Brit noemt ook drie concurrenten voor de Nederlander.

”Price is uitstekend in vorm. Hij gaat van zijn eigen kracht uit en oogt kalm in moeilijke situaties. Peter Wright speelt ook goed de laatste tijd en wat kunnen we van Gary Anderson verwachten?

Michael Smith is erg gevaarlijk, maar moet nog een paar stapjes bijzetten. Het mooiste aan Van Gerwen is echter dat hij op de majors vaak wat extra’s lijkt te kunnen. Hij is klaar om het tegen iedereen op te nemen.”

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek