Niet veel mensen hadden Reece Robinson om hun lijstje staan met kanshebbers voor een Tour Card op de PDC Q-School 2019.

De 26-jarige darter uit Hull, die de afgelopen jaren vooral in actie kwam op de Challenge Tour en de Development Tour, was uit het gezicht geraakt nadat hij in 2013 zijn PDC Tour Card verloor. Nadien probeerde Robinson telkens zijn Tour Card terug te veroveren, maar slaagde daar tot dit jaar niet in.

Dat deed de Engelsman nu met vlag en wimpel, door liefst acht wedstrijden op rij te winnen. Dartsnieuws sprak vervolgens met de Tour Card-winnaar, die van plan is om nu wel te slagen op het Pro Tour-circuit van de PDC.

Robinson versloeg drievoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant tijdens de derde dag van de Q-School om zijn Tour Card te bemachtigen. De voormalig World Youth Master wist voorafgaand aan deze partij dat de druk om te presteren vooral bij Durrant lag.

”Ik ging het duel tegen Glen met veel vertrouwen in, wetende dat er veel druk op zijn schouders lag. Uiteraard lag er ook druk bij mij, maar veel minder. Bij een nederlaag ging ik de laatste dag van de Q-School in met negen punten op de Q-School Order of Merit. Ik dacht dus bij mezelf dat ik niks te verliezen had, rustig moest blijven en mijn eigen spel moest spelen.”

PDC

Foto: PDC

Terugkeer op Pro Tour-circuit

Doordat Robinson de komende twee seizoenen weer in het bezit is van een PDC Tour Card, mag hij het Pro Tour-circuit weer afgaan. Dat deed de Engelsman ook in de periode 2011-2013.

Destijds speelde Robinson op het jeugdcircuit van de PDC tegen onder meer Michael van Gerwen, Michael Smith en Joe Cullen, spelers die momenteel allemaal in de top-16 van de wereldranglijst staan. Het succes van dit drietal heeft hem gemotiveerd om zelf nog een keer alles te geven om te slagen op het dartscircuit.

”De afgelopen jaren ben ik flink veranderd, zowel als darter als persoon. Ik denk dat het toen allemaal te snel voor mij kwam. Ik moest er even tussenuit en mezelf opnieuw leren kennen. Nu ben ik klaar voor een nieuwe kans.”

”Ik kan niet ontkennen dat wanneer ik deze spelers het goed zie doen op televisie, ik bij mezelf denk dat ik daar ook had kunnen staan. Zij hebben hard gewerkt en verdienen wat ze nu bereikt hebben. Het heeft mij gemotiveerd om nu mijn kans te pakken.”

Doelstellingen voor komend seizoen

Als Tour Card-houder is Robinson in ieder geval zeker van deelname aan de UK Open, waar hij in 2011 de laatste 32 wist te halen na zeges op Barrie Bates en Wayne Mardle.

De Britse darter heeft dus een goede herinnering aan het toernooi dat dit jaar in maart op het programma staat in Minehead. ”Daar kijk ik enorm naar uit, op de UK Open heb ik voor het eerst naam gemaakt voor mezelf.”

”Daarnaast hoop ik ook zoveel mogelijk Euro Tour-toernooien te spelen en wat televisietoernooien. Als ik het WK weet te halen, dan kan ik dit seizoen als een succes bestempelen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek