Door het snelle succes van Glen Durrant na zijn overstap naar de PDC, zijn de prestaties van Scott Baker een beetje onder de radar gebleven. Ook hij maakte in januari de overstap van de BDO naar de professionele dartsbond.

Toch wist Baker al snel naam voor zichzelf te maken door tijdens het openingsweekend op de Pro Tour een halve finale te halen. ‘The Mod’ stuitte na een uitstekende dag, met zeges op onder meer Rob Cross en Kyle Anderson, op Michael van Gerwen. Enkele weken later wist hij zijn eerste negendarter te gooien bij de PDC. Dartsnieuws sprak met Baker en vroeg hem naar de ervaringen in zijn eerste maanden bij de PDC.

”Ik ben erg tevreden met mijn start bij de PDC”, reageert de 32-jarige Engelsman. ”Uiteraard had ik verwacht dat het niveau hoog zou zijn. Ik heb mij opgetrokken aan het niveau en zelf stappen gemaakt. In de eerste weekenden heb ik tegen de nummers één, twee en drie van de wereld gespeeld. Daarvan heb ik er twee gewonnen. Daarnaast had ik een geweldige wedstrijd tegen Dave Chisnall in Barnsley, waarbij ik een negendarter wist te gooien.

PDC

Foto: PDC

Stijlvol debuut

Baker liet zich vooral gelden tijdens het eerste Players Championship-toernooi, waar hij tot de halve finales kwam. John Goldie, Rob Cross, Darius Labanauskas, Stephen Burton en Kyle Anderson moesten tijdens deze dag allemaal het hoofd buigen voor ‘The Mod’. Van Gerwen wist hem af te stoppen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De 29-jarige Brabander won deze partij met 7-5.

”Ik wist niet zeker of ik mij meteen kon meten met de spelers op de Pro Tour. Echter leverde ik meteen dat bewijs en had ik een briljante eerste dag. Ik had verwacht nerveus te zijn tegen Van Gerwen, maar dat viel reuze mee. Ik heb genoten van die partij en was tevreden met mijn spel die ik liet zien.”

Professionelere aanpak

De Engelsman heeft onlangs ontslag genomen op zijn werk om full-time darter te worden. De darter uit het Engelse plaatsje Tipton heeft hierdoor meer tijd om te trainen en aan zijn ontwikkeling te werken.

”Onlangs heb ik afscheid genomen van mijn werk, een technische baan. Nu ben ik full-time darter, waardoor ik meer vrijheid heb om te oefenen. Dat betekent dat ik meer kan experimenteren met nieuwe oefenmethodes, in plaats van gewoon wat pijltjes gooien samen met vrienden.”

Grote doel

De tweevoudig Lakeside-deelnemer hoopt dit jaar vooral op deelnames aan twee grote toernooien bij de PDC. Deelname aan het WK in Alexandra Palace blijft het grootste doel.

”Uiteraard, het doel van elke speler is om op het grootste dartspodium ter wereld te staan. Ik wil daarnaast ook graag zien dat ik mijn groei voortzet, want er zijn nog vele andere toernooien die ik wil spelen. Vooral de Grand Slam of Darts, dat is mijn favoriete evenement. Daar zou ik graag, als speler uit de regio, aan mee willen doen”, besluit Baker.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek