Ted Evetts toonde tijdens het WK Darts aan de dartswereld dat hij één van de talenten is om rekening mee te houden voor de toekomst.

De 21-jarige Brit won vorig jaar drie toernooien op de PDC Development Tour, waardoor hij zich via die ranking kwalificeerde voor het WK Darts. In Alexandra Palace wist hij Simon Stevenson te verslaan, voordat Evetts onderuit ging tegen Adrian Lewis. Ondanks de nederlaag tegen ‘Jackpot’ kijkt ‘Super Ted’ zeer tevreden terug op zijn tweede WK-deelname, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.

”Mijn tweede deelname in Alexandra Palace was fantastisch. Ik speelde goed in beide wedstrijden, helaas deed Lewis hetzelfde als wat ik in de wedstrijd tegen Stevenson deed; namelijk alle kansen benutten. Al met al was het een geweldige ervaring om weer terug te zijn op het WK Darts”, vertelt de darter uit het Engelse Southam.

PDC

Foto: PDC

Zijn succes op de Development Tour en plaatsing voor het wereldkampioenschap was een geweldige opsteker voor Evetts, die een jaar eerder zijn Tour Card kwijtraakte.

”Dat was verschrikkelijk. Zeker omdat ik uiteindelijk één plek te laag stond op de wereldranglijst. Daardoor ging ik nadenken over de kansen die ik heb laten liggen, waardoor ik uiteindelijk tekort kwam om mijn Tour Card te behouden.”

”Ik raakte gefrustreerd, mijn resultaten in de daaropvolgende maanden laten dat ook zien. Ik speelde slecht en leed onnodige nederlagen. Op een gegeven moment wist ik een titel te winnen en daarna begon het weer te lopen. Uiteindelijk won ik vijf toernooien (drie op Development Tour en twee op Challenge Tour) en zette ik goede prestaties neer.”

‘Tijd om te laten zien wat ik kan’

Inmiddels heeft de Engelsman ook zijn Tour Card weer terug. Geïnspireerd door het succes van mede-talenten als Dimitri van den Bergh, Luke Humphries en Jeffrey de Zwaan, hoopt Evetts dit jaar ook zijn stempel te kunnen drukken.

”De jongere spelers laten steeds meer zien waartoe ze in staat zijn. Dat zet mij ook aan het denken, omdat ik weet wat ik kan. Ik hoop dit jaar zoveel mogelijk televisietoernooien te halen.”

”Ik wil voornamelijk mijn resultaten van de afgelopen jaren verbeteren en stappen zetten. Van mezelf weet ik wat ik kan, nu is het tijd om het te laten zien.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek