Murnan was zijn PDC Tour Card maar heel even kwijt. ‘Shaggy’ stond na het WK Darts buiten de top-64, wat betekende dat hij naar de Q-School moest om zijn Tour Card terug te veroveren.

Dat lukte op de slotdag. Murnan verloor in de finaleronde weliswaar van Nathan Derry, maar had al genoeg punten verzameld voor de Q-School Order of Merit om een Tour Card te bemachtigen.

De darter uit Bolton is uiteraard zeer te spreken over zijn directe terugkeer op de Pro Tour, zo vertelt hij aan Dartsnieuws. ”Ik ben hier ontzettend content mee. Niemand gaf mij een kans om een Tour Card te winnen, behalve dierbaarste familie en vrienden. Ik ben zeer tevreden met de manier waarop ik heb gespeeld, ik heb laten zien dat ik tegen de druk bestand ben.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Een teleurstellend 2018

Door een slecht verloop van 2018 was Murnan veroordeeld tot het spelen van de Q-School. Kwalificatie voor de Grand Slam vormde de laatste reddingsboei, maar de Engelsman wist de poulefase niet te overleven.

”We zijn allemaal menselijk en ik genoot gewoon niet meer van het darten. Ik raakte het plezier kwijt, had geen vertrouwen meer in mezelf en mijn materiaal”, legt Murnan uit.

Doordat het seizoen van Murnan al vroeg was afgelopen, kon hij zich in alle rust voorbereiden op de Q-School. ”Daar begon ik al in november mee. Ik heb een sportpsycholoog bezocht en daardoor heb ik mijn zelfvertrouwen terug. Ik bekijk het spelletje nu vanuit een ander perspectief en kijk ook anders naar mezelf.”

Geheime doelstellingen

Aangezien alle Tour Card-houders zeker zijn van deelname aan de UK Open, heeft ‘Shaggy’ plaatsing voor één major alvast binnen. Murnan is echter nog meer van plan, maar laat zich niet in de kaarten kijken.

”Ik heb mezelf een aantal doelen gesteld en die ga ik allemaal behalen. Daar ga ik mijn best voor doen en ik geloof dat ik nu de winnende formule heb gevonden. Aan het einde van het seizoen laat ik je een lijst met mijn doelstellingen voor dit seizoen zien”, sloot Murnan af met een lach.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek