Dawson Murschell is dit jaar één van de nieuwe Tour Card-houders op het PDC-circuit. Een nieuw gezicht is de Canadees echter niet. Hij deed immers mee aan het World Series-toernooi in Las Vegas, waar Murschell voor een verrassing zorgde door James Wade uit te schakelen.

‘Awesome Dawson’ besloot vervolgens om mee te doen aan de PDC Q-School, waar hij in januari een Tour Card won. Na het in orde maken van zijn werkvergunning verhuisde Murschell naar het Verenigd Koninkrijk om verder aan zijn dartscarrière te werken. Inmiddels heeft de 22-jarige Canadees drie maanden op het Pro Tour-circuit gespeeld. Murschell merkt nu al dat hij in een leerproces zit, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.com.

”Je leert enorm veel op de Pro Tour, dingen die ik niet had verwacht. Bijvoorbeeld over bepaalde spelers, ook met betrekking tot snelheid van gooien. Naarmate de tijd vordert voel ik mij steeds comfortabeler op het circuit.”

Eerste succes op Pro Tour

Onlangs boekte de kersverse Tour Card-houder zijn eerste succesje op de PDC Pro Tour door zich te plaatsen voor de European Darts Grand Prix. Dit wordt voor Murschell zijn debuut op de Euro Tour. Na het benutten van zijn matchdart voor kwalificatie, gierde een enorme ontlading door zijn lichaam.

”Het was ontzettend intens. Ik weet dat ik een goede kans maak op plaatsing voor de World Cup of Darts. Vanwege deelname aan de European Darts Grand Prix ben ik verzekerd van duizend pond aan prijzengeld, dat helpt mij enorm om de World Cup te halen.”

”Alan (Norris, red.) miste één matchdart in de laatste leg. Daarna wist ik 120 uit te gooien voor de wedstrijd, dat zorgde voor een enorme ontlading. Dit is een mijlpaal in mijn carrière. Het is fijn dat deze barrière is geslecht. Ik raak steeds beter gewend aan het leven in Engeland, dat komt mijn spel aantoonbaar ten goede.”

”Mijn doel is om mezelf te kwalificeren voor het WK in december, daar staat alles in het teken van. Dat kan via het Noord-Amerikaanse kampioenschap, maar ook via de Pro Tour-ranking. Ik weet dat ik goed genoeg ben om te slagen.”

Verhuizing van Canada naar het Verenigd Koninkrijk

Murschell is momenteel neergestreken in St. Helens, de plaats waar topdarters als Michael Smith, Dave Chisnall en Stephen Bunting vandaan komen. Vooral van ‘The Bullet’ ondervindt ‘Awesome Dawson’ veel steun.

”Het leven in het Verenigd Koninkrijk is fantastisch, ik heb al een aantal vrienden gemaakt. Stephen (Bunting, red.) en zijn familie hebben zich geweldig over mij ontfermd. Zij hebben mij geholpen met de verhuizing en het acclimatiseren. Daarnaast is Stephen een uitstekende sparringpartner.”

”Ik heb de neiging om mij snel eenzaam of depressief te voelen wanneer ik van mezelf afhankelijk ben. Dus het is fijn dat ik mensen zoals Stephen om mij heen heb. Tevens heb ik onlangs een jong katje gekregen, dat helpt voor de gezelligheid in mijn huis”

Foto – Facebook: Dawson Murschell

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek