Weer stond er een verrassende naam in de finale van een Euro Tour-toernooi. William O’Connor bereikte de beslissende tweestrijd van de European Darts Matchplay in Hamburg.

O’Connor kwam in de finale tekort tegen Michael van Gerwen (8-2), maar kon vanzelfsprekend terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi. De Ier versloeg Rob Cross, Kim Huybrechts, Mensur Suljovic en Andy Boulton op weg naar de eindstrijd op de European Darts Matchplay.

”Het was overweldigend om de regerend wereldkampioen (Cross, red.) én de winnaar van het achtste Euro Tour-toernooi (Suljovic, red.) te verslaan”, blikt O’Connor in gesprek met Dartsnieuws terug op zijn prestaties in Hamburg.

‘The Magpie’ boekte zijn eerste zege op Cross in vijf onderlinge duels. Volgens O’Connor heeft hij de Engelsman met diens eigen middelen bestreden. ”Na onze eerste vier wedstrijden sprak ik telkens met Rob. Hij gaf mij een aantal geweldige tips en waardevolle adviezen. Die heb ik tot mij genomen en tegen hem gebruikt.”

Dankzij het goede resultaat op de European Darts Matchplay is de Ier nagenoeg zeker van deelname aan het WK Darts. Ook een opwachting op het European Championship en de World Grand Prix behoort nu tot de mogelijkheden. Dat haalt voor hem de druk eraf om de rest van het seizoen goed te presteren, zo erkent O’Connor.

”Mijn hoofddoel is deelname aan het WK Darts, maar ik zou ook graag meedoen aan het European Championship. De finaleplek in Hamburg haalt veel druk van mijn schouders. Nu kan ik in alle vrijheid spelen en van de rest van het seizoen genieten.”

Stefan Straßenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Straßenburg/PDC Europe

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek