Owen Roelofs maakte begin deze maand zijn debuut op de UK Open. Het was zijn eerste deelname op een major bij de PDC.

De 17-jarige darter uit het Gelderse Ochten had zich via de Development Tour-ranking geplaatst voor de UK Open. Roelofs trof landgenoot Berry van Peer in de eerste ronde en verloor zijn eerste partij met 6-3.

”Het begin was best wel goed, daarna werd ik nerveuzer. Scorend bleef ik goed bij, misschien was ik wel de betere, maar je moet dubbels gooien”, zo blikte de voormalig verliezend finalist van het JDC-wereldkampioenschap terug.

Voor Roelofs was het echter wel een mijlpaal om zijn debuut te mogen maken op een major bij de PDC. ”Ik had er heel lang naar uitgekeken. Misschien wilde ik wel te graag presteren. Een major op je zeventiende, dat mogen niet veel mensen zeggen. Ik vond het speciaal, maar het resultaat was niet heel goed.”

Na zijn uitschakeling bleef het Nederlandse talent in Minehead, om van dichtbij de wereldtoppers aan het werk te zien. ”Ik heb de meeste wedstrijden van Dimitri (van den Bergh, red.) gezien. Jelle (Klaasen, red.) gevolgd en de mooie wedstrijden op het hoofdpodium. Bijvoorbeeld Peter Wright (tegen Glen Durrant, red) en Nathan Aspinall tegen Michael van Gerwen was ook een hele mooie wedstrijd.”

Wanneer de coronacrisis voorbij is Roelofs van plan om de secundaire PDC Tours af te gaan. Ook deelname aan enkele BDO-toernooien behoort tot de mogelijkheden. ”Dit jaar ga ik de Challenge Tour gooien en de Development Tour afmaken. Misschien ga ik BDO-toernooien gooien die dichtbij zijn, zoals Open België.”

Owen is niet het enige dartstalent binnen huize Roelofs. Ook broer Colin speelde in het verleden ook bij de PDC, maar speelt tegenwoordig nog weinig wedstrijden. ”We trainen niet heel vaak samen, af en toe wel. Dan wint Colin meestal nog wel, want hij is nog steeds heel goed. Wie het meeste talent heeft? Hij is nog steeds de betere van ons tweeën”, stelt Owen met een lach vast.

Zo kan de 17-jarige Roelofs nog steeds dingen leren van zijn oudere broer. ”Ik moet leren omgaan met winst en verlies en vooral op zo’n groot podium. Je wil heel graag presteren en dan leg je jezelf te veel druk op. Daardoor presteer je niet en daarom moet je daarmee omgaan en de volgende keer beter doen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek