Justin van Tergouw is één van de namen die op het affiche prijkt van enkele grote Engelse demonstratietoernooien. Samen met onder meer Michael van Gerwen en Vincent van der Voort komt de 17-jarige Utrechter in actie op evenementen in Preston, Lakeside en Bristol.

”Ik kijk er heel erg naar uit om tussen zulke grote namen te mogen staan”, vertelt Van Tergouw over deze uitnodiging aan Dartsnieuws.com. ”Ik voel mij vereerd dat ik hiervoor gevraagd ben.”

Het is voor het eerst dat de jeugdwereldkampioen door Modus Darts (management en organisator van grote demonstratietoernooien red.) een uitnodiging heeft ontvangen voor één van hun evenementen. Wel heeft Van Tergouw al twee demonstratie evenementen in Nederland gespeeld.

”Toen ik zeven jaar was, heb ik ooit een demonstratie gedaan met Gary Anderson, Darryl Fitton en Gary Robson in Tilburg. Twee jaar geleden gooide ik ook op een evenement met Kim Huybrechts, Co Stompé, Jerry Hendriks en Maikel Verberk in Stampersgat. Dit wordt dus mijn eerste keer in het buitenland.”

Van Gerwen, Van der Voort, Raymond van Barneveld Phil Taylor, Peter Wright, Simon Whitlock en James Wade zijn de namen met wie Van Tergouw onder meer te zien is tijdens de drie toernooien in Engeland. Uit dit rijtje toppers heeft ‘JvT’ enkel een keer een wedstrijd tegen ‘Mighty Mike’ gegooid.

”Ik heb een keer tegen Van Gerwen gegooid in Rosmalen (zie video onderaan het artikel red.), toen was ik dertien jaar. Scorend ging het toen goed, alleen ik miste mijn dubbels. Met Van Barneveld heb ik wel een keer getraind, dat ging toen wel lekker.”

Op 30 november brengt Van Tergouw samen met Van Gerwen, Van der Voort, Van Barneveld en Whitlock een bezoek aan de Preston Guild Hall.

Een dag later speelt de jeugdwereldkampioen op het Lakeside-podium met wereldtoppers als Van Gerwen, Van der Voort, Van Barneveld, Wright en Wade. Het drieluik wordt vervolgens afgesloten in Bristol op een toernooi met verder ook Van Gerwen, Van der Voort, Wright en Taylor. Klik hier voor meer info.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek