Vincent van der Meer krijgt de komende twee seizoenen de kans om zich te bewijzen op het PDC-circuit. De 38-jarige darter won in januari zijn Tour Card op de Q-School en krijgt daarmee toegang tot het lucratieve Pro Tour-circuit.

De Hagenaar – die in het dagelijkse leven in de plantensector werkt – kende een uitstekende slotdag op de Europese Q-School, waardoor hij via de Q-School Order of Merit een Tour Card wist te bemachtigen. ”Het begin van een droom. Het gaat nu pas beginnen en we gaan zien waar het schip strandt”, vertelt Van der Meer in een interview met Dartsnieuws.

”Natuurlijk was het een lastige opgave, want het deelnemersveld was erg sterk. Als je naar de Q-School gaat, dan wil je die Tour Card winnen. Daarmee kan je de Pro Tour op en je meten met andere topdarters op die toernooien.”

Na drie dagen Q-School stond Van der Meer op zes punten, waardoor hij een goede run nodig had op de laatste dag om aan een Tour Card te komen. ”Ik vond dat ik beter moest gooien dan wat ik in de eerste drie dagen had gedaan”, vertelt de Nederlander. ”Ik wilde de laatste dag knallen om zo ver mogelijk te komen, maar ik had niet verwacht dat ik de finale zou halen.”

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Op zoek naar sponsors

Officieel had Van der Meer zijn Tour Card nog niet binnen na zijn finaleplaats. Hij eindigde als vierde op de Europese Q-School Order of Merit en moest daardoor hopen dat het aantal deelnemers op de UK Q-School onder de 750 bleef. Het aantal Tour Cards die via de ranking worden verdeeld worden namelijk bepaald op basis van aantal deelnemers op beide Q-Schools. Er werd hem echter meteen medegedeeld dat de kans uiterst klein was dat er meer dan 750 darters mee zouden doen in het Engelse Wigan.

”Er werd mij verteld dat ik de Tour Card binnen had, maar van tevoren weet je niet of er meer dan 750 inschrijvingen komen. Gelukkig was dit niet het geval en was de Tour Card definitief behaald.”

In het tweede weekend van februari gaat Van der Meer zijn debuut maken op de Players Championship-toernooien, een toernooicyclus van dertig evenementen in 2019. De rechtshandige darter gaat alle toernooien af, maar hoopt nog op financiële steun om alles rond te krijgen.

”Ik kan alle toernooien gooien. Echter heb ik nog wel meer sponsors nodig om alles te kunnen bekostigen”, zo geeft hij aan. Goede resultaten op de Pro Tour kunnen er wel voor zorgen dat Van der Meer zijn kosten terug verdiend. Bovendien kan hij op deze manier zijn grote doel bereiken. ”Mijn uiteindelijke doelstelling is uiteraard het WK halen. Daar moet ik dit jaar voor gaan strijden en ik ga mijn best doen om goede resultaten te boeken.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek