Justin van Tergouw maakte afgelopen weekend zijn debuut op het grote PDC-podium. De Utrechter plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters en liet een verdienstelijke indruk achter in zijn partij tegen Christian Kist.

De BDO-jeugdwereldkampioen kwam zelfs tweemaal op een break voorsprong, maar een zege zat er net niet in voor de jonge Nederlander. Desondanks zette Van Tergouw weer een mooie stap vooruit in zijn nog prille dartscarrière. De komende maanden is ‘JvT’ ook veelvuldig te zien op diverse toernooien, zo vertelde hij tegen Dartsnieuws.com.

”Half september ga ik Development Tour gooien in Engeland en op 24 september ga ik naar de Winmau World Masters. Na thuiskomst op 29 september, vertrek ik een dag later naar Japan met het Nederlands team voor de WDF World Cup. Dus genoeg te doen!”

Een druk programma dus voor het 17-jarige talent en dat was eerder dit jaar wel anders. Van Tergouw stond drie maanden aan de kant vanwege een schouderblessure, waarvan hij bijna volledig hersteld is.

”Ik ben redelijk hersteld, ik denk dat ik nu op tachtig procent zit. Ik kan over het algemeen aardig pijnvrij gooien, al heb ik soms nog wel last. Ik moet nog steeds naar de fysio en de sportschool, dus ik ben er nog niet helemaal.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek