Voor Johan van Velzen ging er dinsdagavond een droom in vervulling. De Alphenaar mocht het opnemen tegen jeugdheld Raymond van Barneveld.

Van Velzen mocht ‘Barney’ het vuur aan de schenen leggen tijdens een vlammend potje darten nadat zijn café een actie van het bedrijf Vlambassy had gewonnen.

Een dag na de demonstratiewedstrijd met de vijfvoudig wereldkampioen had Dartsnieuws.com een interview met Van Velzen en vroeg hem naar zijn ervaring van deze avond.

”De kroeg waar ik doordeweeks mijn competitiewedstrijden speel, had meegedaan aan een actie van de Vlambassy. Van Barneveld is ambassadeur van dat bedrijf en de winnaar van die actie mocht een wedstrijd tegen hem spelen. De kroegbaas van Café de Pepersteeg had deze actie gewonnen en besloot een toernooi te organiseren om te beslissen wie een match mocht gooien tegen Raymond.”

”Raymond is iemand die alles geeft voor zijn sport. Hij is één van de drie spelers (naast Michael van Gerwen en Phil Taylor) die er alles voor over hebben om altijd alles te willen winnen.”

Net als de 50-jarige Hagenaar, kan Van Velzen ook een verdienstelijk pijltje gooien. Ondanks het respect voor Van Barneveld, kon Van Velzen zijn jeugdheld goed bijbenen tijdens hun wedstrijd.

”Na een zoekende eerste leg ging het eigenlijk heel goed. Ik gooide gemakkelijk de dubbels en ook scorend was het prima in orde. Met onder andere een 13-darter kwam ik 3-1 voor.”

”Daarna verloor ik een beetje mijn focus, waardoor Raymond 3-3 maakte. Ik wist mij echter te herpakken en kwam 4-3 voor. Uiteindelijk gaf de constantheid en scorendvermogen van Raymond de doorslag. Hij gooide voor 7-4 en 8-4 ijzersterk. In de elfde leg begon hij met 180-140-100 (zes triples in eerste negen pijlen) en in leg twaalf met 140-140-91 (vijf triples in eerste negen darts). Ik kon daar telkens drie triples per drie beurten tegenover zetten en dan kom je tegen een vijfvoudig wereldkampioen tekort.”

”Het was super leuk, een droom die uitkwam. Van Barneveld is altijd al mijn jeugdidool geweest en dan sta je ineens met hem op één podium, een unieke ervaring.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek