Jim Widmayer wist zich via de regionale rankings te plaatsen voor Lakeside, in de voorronde treft hij de Engelsman Nigel Heydon.

“In twee van de drie jaren dat ik afwezig was stond ik eerste in de regionale ranking, maar door allerlei blessures moest ik mijn plaats afstaan. Ik ben dan ook blij dat ik eindelijk opnieuw fit ben en heb veel getraind om klaar te zijn voor Lakeside”, aldus Widmayer in een interview met Dartsnieuws.com.

De 49-jarige Amerikaan wil zichzelf niet teveel druk opleggen. “Uiteraard is het de ambitie van elke speler die deelneemt aan het WK om zo ver mogelijk te geraken”, zegt Widmayer. “Ik bekijk het echter match per match en wil vooral geconcentreerd blijven en niet te ver vooruit kijken.”

Widmayer geeft toe dat het niet zo goed gaat met BDO-darts in de Verenigde Staten. “Slechts enkele Amerikanen gaan alle toernooien af om zoveel mogelijk rankingpunten te verzamelen voor Lakeside.”

Heeft de recente machtswissel bij de BDO dan geen positieve gevolgen? “Die verandering valt alleszins toe te juichen. Toch wil ik daar graag een kanttekening bij maken. Het nieuwe bestuur zou zich moeten realiseren dat als ze spelers willen aantrekken van buiten Europa er toch ergens een financiële tegemoetkoming moet zijn. Voor het WK zijn mijn reisonkosten zelfs hoger dan wat ik in de voorronde kan verdienen. Zo’n financiële tegemoetkoming kan ook helpen om andere Amerikanen te overtuigen het BDO-circuit af te lopen.”

Bekijk hier de loting en het speelschema voor Lakeside 2019.

Tags: , , ,

Author: Bram Coenen