In de schaduw van mannen als Peter Wright, Nathan Aspinall en Luke Humphries kende ook Darius Labanauskas een meer dan uitstekend WK in december.

Na zeges op onder meer Ian White, Max Hopp en Steve Beaton kwam de Litouwer tot de kwartfinales. Bij de laatste acht bleek Michael van Gerwen met 5-2 te sterk voor Labanauskas.

Dit seizoen slaagde Lucky D er nog niet in om de laatste zestien van een PDC-toernooi te halen. Toch is de Litouwse darter tevreden met zijn start van het seizoen, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.

”Na acht Players Championship-toernooien heb ik betere resultaten behaald dan vorig jaar. Ook heb ik mij gekwalificeerd voor het derde Euro Tour-toernooi. Vorig seizoen had ik pas bij het vijfde Euro Tour-kwalificatietoernooi succes.”

”Bovendien speel ik voor het eerst in acht jaar tijd met een ander type flights. Na veel uren getraind te hebben denk ik een juiste keuze te hebben gemaakt. Daarnaast ben ik trots dat ik was genomineerd voor beste nieuwkomer bij de PDC.”

Labanauskas heeft zich inmiddels opgewerkt naar de vijftigste plek op de PDC Order of Merit. Zijn grote doel is het halen van een plek bij de mondiale top-32. ”Ook wil ik me graag weer kwalificeren voor het wereldkampioenschap en de World Cup of Darts. Tevens wil ik graag deelnemen aan de Grand Slam of Darts. Vorig jaar was ik dichtbij, toen verloor ik 5-3 in de finaleronde van het kwalificatietoernooi.”

Door de uitbraak van het coronavirus duurt het nog even voordat Lucky D zijn aanval op een plek bij de 32 beste spelers ter wereld kan inzetten. ”Het is lastig te voorspellen wanneer het seizoen weer hervat wordt. Ik train nu niet meer dan gemiddeld en vermoed dat het niet lastig wordt om weer terug te keren naar mijn oude vorm zodra we weer kunnen gaan spelen.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek