Luke Woodhouse kende eind 2019 zijn grote doorbraak met mooie resultaten op de Players Championship Finals en het WK Darts.

Zo wist ‘Woody’ op de Players Championship Finals van Daryl Gurney te winnen en op het wereldkampioenschap slaagde Woodhouse erin op Michael Smith uit te schakelen.

”Dat was een fantastische ervaring voor mij”, beaamt Woodhouse in een interview met Dartsnieuws. ”Het gebeurde allemaal erg snel, maar het waren één van de mooiste dingen die ik heb meegemaakt.”

”Na het wereldkampioenschap waren de verwachtingen enorm hoog voor mijzelf. Daarom is het frustrerend dat ik nu nog steeds goed speel, maar weinig goede resultaten behaal. Maar ik blijf het geloof behouden.”

Onderbreking door coronavirus

De komende periode heeft de Engelsman echter tijd om verder aan zijn vorm te werken. Door de uitbraak van het coronavirus liggen de toernooien voorlopig stil. Dus heeft Woodhouse veel tijd over om te gaan trainen.

”Tijdens het laatste toernooi (Players Championship 8) had ik nog een goede dag. Het is wat het is met deze situatie. We kunnen alleen doen wat ons geadviseerd is om te doen.”

”Het ziet er naar uit dat we nog een maand vrijaf hebben. Ik ga veel trainen en ervoor zorgen dat ik klaar ben voor het moment dat we weer toernooien gaan spelen. Mijn ambitie is om mee te komen met de beste spelers ter wereld. Als ik mijn huidige vorm blijf volhouden, dan komen de resultaten ook vanzelf.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek