Hoewel veel dartsfans Justin van Tergouw graag de definitieve overstap naar de PDC zien maken, weigert het Nederlandse toptalent overhaaste beslissingen te nemen omtrent zijn toekomst.

De Utrechter neemt steeds kleine stappen op weg naar de top van de dartswereld. Eind 2016 speelde Van Tergouw voor het eerst mee op de Development Tour bij de PDC en halverwege dit jaar maakte hij zijn debuut op een Euro Tour Qualifier. Van Tergouw doet eind deze maand eveneens mee aan het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters in Maastricht.

Zijn volgende stap gaat in overleg met zijn moeder of eventueel met Co Stompé, zo vertelt hij in een interview met Dartsnieuws.com. ”Meestal bespreek ik dat met mijn moeder en/of Stompé. Ik zet alleen een nieuwe stap wanneer ik daar vertrouwen in heb. Anders wacht ik liever nog even, ben nog jong genoeg.”

Waar Van Tergouw in rustig tempo aan zijn ontwikkeling werkt, is de opmars van Corey Cadby stormachtig te noemen. De Australiër werd vorig jaar vanuit het niets jeugdwereldkampioen bij de PDC en heeft inmiddels ook al zijn opwachting gemaakt op het grote PDC WK en diverse World Series-toernooien. Van Tergouw, zelf jeugdwereldkampioen bij de BDO, denkt dat Cadby het ver gaat schoppen.

”Ik vind Cadby een hele goede speler, net zoals Ted Evetts, Adam Hunt en Dimitri van den Bergh. Ik vind het mooi om te zien dat Cadby van de grote namen wint, die gaat nog heel ver komen denk ik”.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek