Des Jacklin verstuurde onlangs een brief naar de verschillende counties in het Verenigd Koninkrijk. In die brief probeert de BDO-voorzitter zijn naam te zuiveren.

Jacklin werd in 2018 aangesteld als voorzitter van de BDO en volgde in die hoedanigheid Sue Williams op. De huidige voorzitter krijgt al maandenlang diverse verwijten over zich heen maar wil zich in de brief zuiveren van alle blaam. Williams bleef na haar aftreden als voorzitter immers aan als financieel directeur. “Ik heb me altijd afgevraagd waarom ze in de directie wilde blijven. Laat dit duidelijk zijn: er is op dit moment een Zuid-Wales’ fraudeonderzoek aan de gang. Er zijn in de afgelopen twee weken al veel mensen ondervraagd, waaronder Sue en Wayne Williams. Dit is een feit”, aldus Jacklin.

Jacklin geeft Williams er ook de schuld van dat hij een grote sponsor misliep, die wilde immers enkel investeren als Williams volledig uit het bestuur verdween. “Ik was er kapot van. Ik had al helemaal uitgedacht wat ik met het geld wilde doen.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen