Jamie Hughes acht zichzelf een kanshebber voor de eindzege tijdens de World Matchplay, nadat hij eind juni de Czech Darts Open wist te winnen in Praag.

Hughes, die in januari zijn PDC Tour Card won, plaatste zich door deze titel voor de World Matchplay. In de finale was ‘Yozza’ met 8-3 te sterk voor Stephen Bunting.

Het leverde de Engelse darter 25.000 pond op. Volgens Hughes is dit slechts de starts van iets moois, zo vertelt hij aan de PDC. ”Dit is wellicht mijn beste prestatie in mijn carrière. Het was onwerkelijk.”

”Hopelijk kan ik nu doorpakken en mooie dingen laten zien in Blackpool. Natuurlijk kan ik de World Matchplay winnen. Als je kijkt naar de statistieken ben ik net zo goed als ieder ander, dus waarom niet?”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek