Jeffrey de Zwaan heeft de finale van Players Championship 12 bereikt. The Black Cobra won met 7-4 van John Henderson, die in de kwartfinale Danny Noppert uitschakelde. In de finale wacht James Wade, die gisteren Players Championship 11 wist te winnen.

De Zwaan gooide in de halve finale een gemiddelde van 106.8 en gooide in de vierde leg een 10-darter. Henderson gooide eveneens een 10-darter in leg zeven. De Zwaan kwam op een 3-1 en 4-2 voorsprong en had de volledige controle over de wedstrijd. Hij liet Henderson terugkomen tot 4-4, maar verloor daarna geen leg meer. Hij won de laatste drie legs waardoor hij een plek in zijn eerste finaleplaats van dit jaar wist te bemachtigen.

James Wade is op weg naar zijn derde titel in slechts acht dagen. The Machine wist buiten zijn overwinning op Players Championship 11, vorig weekend ook al Players Championship 9 te winnen. James Wade won in de halve finale met 7-4 van Michael Smith. Frappant feitje is dat Michael Smith in zijn laatste 16 wedstrijden tegen Wade maar liefst 15 keer verloor van The Machine.

Players Championship 12:

Halve finale:
Jeffrey de Zwaan (106.8) 7 – 4 (90.4) John Henderson
James Wade (92.5) 7 – 4 Michael Smith (89.6)

Finale:
Jeffrey de Zwaan – James Wade

Tags: ,

Author: Justin Hendriks