Jeffrey de Zwaan is door naar de halve finale van Players Championship 12. De geboren Rijswijker won met 6-3 van Glen Durrant. Danny Noppert verloor in een legdecider van de Schot John Henderson.

De Zwaan won de eerste drie legs, waardoor er een riante 3-0 voorsprong op het scorebord stond. Durrant bracht de stand terug tot 4-3, maar de daaropvolgende twee legs wist de Zwaan naar zich toe te trekken, waardoor hij een plekje bij de laatste vier kon verzekeren.

Danny Noppert kwam op een 2-0 voorsprong tegen John Henderson, maar haalde bij lange na niet het niveau van de rest van de middag. Waar hij in zijn vier gewonnen partijen gemiddelden van 100+ noteerde, bleef het gemiddelde deze partij steken op slechts 88 per drie pijlen. Henderson kwam terug tot 2-2 en liep uit tot een 3-5 voorsprong. Noppert won de negende leg en de tiende leg, om de stand terug te brengen tot 5-5. In de tiende leg mistte Henderson twee beurten om de partij te winnen, maar verzuimde. Noppert mocht aanleggen voor de overwinning, maar kwam scorend niet in de buurt van Henderson, die in de beslissende elfde met een 180 in 13 pijlen de partij naar zich toe trok.

Jeffrey de Zwaan treft John Henderson in de halve eindstrijd, James Wade speelt tegen Michael Smith.

Klik hier voor meer informatie over het Pro Tour-circuit.

Players Championship 12
Kwartfinale:

99.9Smith, Michael64White, Ian101.0
98.3Wade, James62Clayton, Jonny100.4
91.5Henderson, John65Noppert, Danny88.9
102.5De Zwaan, Jeffrey63Durrant, Glen91.3

 

Halve finale:
Jeffrey de Zwaan – John Henderson
James Wade – Michael Smith

Tags: ,

Author: Justin Hendriks