Andy Jenkins heeft zich gekwalificeerd voor de UK Open. ‘Rocky’ wist afgelopen weekend een Rileys Qualifier te winnen, waardoor de Engelsman voor de vijftiende keer mag meedoen in Minehead.

Jenkins was in de finale van het kwalificatietoernooi met 4-3 te sterk voor Kevin Painter, die vorig jaar voor het eerst in zijn carrière deelname aan de UK Open misliep.

Darters zonder PDC Tour Card mogen aan deze Rileys Qualifiers meedoen. Op de UK Open kunnen amateurdarters zich daardoor meten met de absolute wereldtop. Van 26 januari tot 24 februari worden zestien kwalificatietoernooien afgewerkt om het deelnemersveld voor het televisietoernooi in Minehead compleet te maken. Alle 128 Tour Card-houders en zestien spelers van de PDC Challenge Tour krijgen ook een uitnodiging om mee te doen aan de UK Open.

In 2016 was – de toen nog onbekende – Rob Cross één van de 32 Amateur Qualifiers op de ‘FA Cup of Darts’. Zijn opmars werd toen bij de laatste 32 gestuit door Michael van Gerwen, die in deze partij een negendarter wist te gooien.

Het bleek de opmaat van een succesvolle carrière voor ‘Voltage’. Eind 2016 won hij zijn Tour Card via de Challenge Tour en de rest is inmiddels bekend. Bijna twee jaar na zijn debuut op de UK Open, won Cross op Nieuwjaarsdag 2018 de wereldtitel.

UK Open 2019
Rileys Amateur Qualifiers

Zaterdag 26 januari – London Victoria – Michael Burgoine
Zaterdag 26 januari – Norwich – Shaun Fox
Zaterdag 26 januari – Wolverhampton – Lee Harris
Zaterdag 2 februari – Chester – Scott Taylor
Zaterdag 2 februari – Chorlton – Wes Newton
Zaterdag 2 februari – Greenock – Mark Barilli
Zaterdag 2 februari – Nottingham – Kevin Thorburn
Zaterdag 2 februari – Worcester – Lloyd Browning
Zondag 3 februari – Coventry – Ian McFarlane
Zaterdag 9 februari – South Benfleet – Andy Jenkins
Zaterdag 16 februari – Sheffield
Zondag 17 februari – London Victoria
Zaterdag 23 februari – Harlow
Zaterdag 23 februari – Norwich
Zaterdag 23 februari – Wolverhampton
Zondag 24 februari – Liverpool

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek