Jim Williams wacht een loodzware taak om de groepsfase van de Grand Slam of Darts te overleven. The Quiff maakt zijn tweede opwachting op het toernooi in Wolverhampton.

De loting koppelde hem aan nummer één van de wereld Michael van Gerwen, tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis en Ross Smith. Williams, eerder dit seizoen winnaar van de BDO World Trophy, is blij dat hij het mag opnemen tegen de elite van de PDC.

”Het is de perfecte loting”, zegt hij tegen Sky Sports. ”Wie wil er nou niet tegen Michael van Gerwen spelen? Adrian Lewis is al een aantal jaren een fantastische darter. Ik was er erg blij mee.”

”Er is altijd druk, want wij spelen niet zo vaak op televisie. Je wil jezelf laten zien, dus die druk is er altijd. Het maakt mij niet uit dat ik tegen Van Gerwen en Lewis speel. Ik heb niks te verliezen.”

Na het winnen van de BDO World Trophy nam de Welshman een periode vrijaf. Zijn vrouw beviel van hun eerste zoontje, waardoor Williams met weinig wedstrijdritme afreist naar Wolverhampton.

”Er was een periode van drie á vier maanden dat ik bijna alles won waar ik aan meedeed. Toen kregen we onze baby, waardoor ik de afgelopen maanden nauwelijks heb gespeeld. Dus het voelt een beetje onwennig op dit moment, we zullen zien hoe het gaat.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek