John Part heeft geruchten over een naderend afscheid de kop ingedrukt door te bevestigen dat hij in 2020 gaat meedoen aan de Q-School.

Tijdens dit vierdaagse toernooi zijn Tour Cards te verdienen voor het PDC-circuit. Part raakte begin 2019 zijn Tour Card kwijt, nadat hij 21 jaar actief was geweest op het circuit. Dit jaar slaagde Darth Maple er niet in om door de Q-School te komen.

”Ik ga niet stoppen”, vertelt Part in gesprek met Live Darts. ”Zolang ik ertoe in staat ben, ga ik spelen. Ik geniet er nog steeds van. Het was ontzettend lastig om dit jaar door de Q-School te komen met maar twintig plekken voor vierhonderd deelnemers. Dat is niet veel, maar maakt het wel leuk en interessant.”

”Uiteraard raak je gefrustreerd wanneer je niet naar vermogen presteert. Maar je gaat wel proberen om het weer te herstellen. Hoe verder ik weg raak van mijn absolute topvorm, hoe minder druk ik op mijn schouders voel. Ik kan met meer vrijheid spelen.”

”De spelers in de top-50 van de wereldranglijst zijn voor mij allemaal topspelers. Is dat omdat ze echt allemaal goed zijn, of omdat ik niet meer de nummer twee of drie van de wereld ben?”

”Ik denk het eerste. Het niveau is ontzettend omhoog gegaan. De duels zijn beter geworden, het intensiviteit ligt hoger en spelers hebben een grotere winnaarsmentaliteit gekregen. De sport is in zijn geheel beter geworden”, aldus de drievoudig wereldkampioen.

Chris Dean/PDC

Foto: Chris Dean/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek