Leighton Bennett is pas dertien jaar, maar heeft al een enorme indruk achtergelaten in de dartswereld. Zelfs 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor liet zich lovend uit over zijn landgenoot.

De Engelsman kroonde zich eerder deze maand als jongste speler ooit tot jeugdwereldkampioen bij de BDO. Vorig jaar liet Bennett ook al van zich spreken door onder meer PDC-speler Ricky Evans te verslaan tijdens een lokaal toernooi.

Ondanks zijn jonge leeftijd en het feit dat Bennett nog naar school moet, besteedt hij vele uren per dag om te trainen. ”Wellicht train ik vier รก vijf uur per dag, als het goed gaat zelfs zes of zeven uurtjes.”

”Zodra ik thuis kom van school, praat ik even met mijn ouders, maar daarna ga ik gelijk trainen. Mijn vader zegt soms dat het prima is als ik een dag niet wil trainen, maar die dagen zijn er niet zo veel”, aldus het nieuwe dartstalent van pijlenfabrikant Target.

Al deze trainingsuren moeten ertoe leiden dat Bennett in de toekomst professioneel darter kan worden. De jonge Brit neemt geen blad voor de mond en spreekt uit dat hij graag alle prestaties van Phil Taylor wil evenaren.

”Ik wil geschiedenis schrijven. Mijn plan is om te proberen alles te bereiken wat Phil ook heeft gedaan. Mij werd verteld dat ik de jongste wereldkampioen ooit ben, het voelt geweldig om te weten dat je een wereldrecord verbroken hebt.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags:

Author: Pieter Verbeek