Ryan Joyce werd donderdag de verrassende winnaar van het tiende Players Championship-toernooi tijdens de tweede dag van de PDC Summer Series.

Met een knappe comeback wist Joyce in de finale Dave Chisnall te verschalken. Vanuit een 3-7 achterstand slaagde Relentless erin om vijf legs op rij te pakken voor de winst. Het is voor de Engelsman zijn eerste PDC-titel.

Die prestatie kon de voormalig WK-kwartfinalist nauwelijks bevatten. ”Het is ongelofelijk, ik kan het nog niet bevatten. Het is en fantastische prijs”, zei hij na afloop tegen PDC-commentator Dan Dawson.

”Ik dacht dat het klaar was nadat ik 7-3 achterkwam. Vervolgens probeerde ik te genieten van het restant van de partij en wilde ik de uitslag respectabeler maken. Dave (Chisnall, red.) miste vervolgens zijn kansen en daar maakte ik gebruik van.”

Met deze PDC-titel is Joyce dichtbij een debuut op de World Matchplay later deze maand. Hij wil zich daar echter nog niet al te veel mee bezig houden. ”Ik ben er totaal nog niet mee bezig geweest. Ik probeer het wedstrijd voor wedstrijd te bekijken en dat blijf ik de komende drie dagen ook doen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek