Jyhan Artut heeft de tweede editie van de Premier League Darts VIP-voorspelcompetitie gewonnen. De Duitse darter verwees Vincent van der Voort naar de tweede plek.

Artut is de opvolger van Sky Sports-presentatrice Laure James, die in 2018 de allereerste editie van de Dartsnieuws Premier League Darts VIP-voorspelcompetitie op haar naam schreef. ‘The Eagle’ eindigde in punten gelijk met Van der Voort, maar had meer correcte uitslagen goed dan zijn Nederlandse rivaal.

De vijfvoudig WK-deelnemer ging met een achterstand van één punt op Van der Voort en Dartsnieuws-verslaggever Pieter Verbeek de play-offs in. ‘Fast Vinnie’ en Verbeek voorspelden dat James Wade ten koste van Rob Cross naar de finale van de Premier League Darts zou gaan, terwijl Artut voor Cross ging.

Cross won en daardoor kwam Artut op voorsprong in de voorspelcompetitie. Hoewel Van der Voort de finale-uitslag (11-5) correct had, was dat niet meer voldoende om de eindzege te pakken.

Jeffrey de Zwaan pakte een vierde plek, vlak voor Stephen Bunting en Jamie Lewis die beiden een vijfde plek bemachtigden. Kim Huybrechts en Keith Deller besloten de competitie op de zesde plaats, vlak voor het trio Steve Beaton, Luke Humphries en Dartsnews-verslaggever Samuel Gill. Ricky Evans eindigde op ruime achterstand op de laatste plek.

Eindstand

Jyhan Artut 48 (Dertien correct voorspelde uitslagen, 22 correct voorspelde winnaars)
Vincent van der Voort 48 (Tien correct voorspelde uitslagen, 28 correct voorspelde winnaars)
Pieter Verbeek 47
Jeffrey de Zwaan 46
Stephen Bunting 44
Jamie Lewis 44
Kim Huybrechts 43
Keith Deller 43
Luke Humphries 42
Samuel Gill 42
Steve Beaton 42
Ricky Evans 33

Tags:

Author: Pieter Verbeek