Voor het eerst sinds 2006 moet James Wade in de eerste ronde van het WK Darts al naar huis. Keegan Brown vloerde de nummer elf van de wereldranglijst met 3-2 in sets.

Brown zette meteen de toon in de eerste set door te openen met een 124 finish op de bulls-eye. Twee legs later pakte de jonge Engelsman met een 14-darter de eerste set.

Wade liet zich echter niet uit het veld slaan en pakte met twee klasse finishes de tweede set. Met een 110 finish kwam Wade op 2-1 en in de vijfde leg pakte hij de set met een 72 check-out, terwijl Brown op 60 stond te wachten.

‘The Machine’ ging goed en plaatste direct een break in de derde set door 89 uit te gooien. Brown zorgde echter meteen voor de rebreak met een 102 finish en herpakte de voorsprong met een 15-darter. Wade maakte gelijk door de bulls-eye te raken voor een 90 finish, waarna Brown zijn tweede set binnen haalde met een 13-darter in zijn eigen leg.

Set vier ging met 3-1 naar Wade. De eerste drie legs gingen met de darts mee, waarna Wade met een break een beslissende vijfde set afdwong.

De achtvoudig majorwinnaar leek voor een break te mogen gooien, maar met een belangrijke 180-score zette Brown zichzelf weg op dubbel 4. Met zijn tweede pijl wist ‘The Needle’ deze dubbel te raken en op 1-0 te komen in de setdecider.

Wade maakte gelijk via zijn geliefde tops, waarna Brown middels dubbel 18 op één leg van de zege wist te komen. In de vierde leg was ‘The Machine’ niet binnen achttien pijlen uit. De voormalig jeugdwereldkampioen greep zijn kans en sloeg meteen toe via dubbel 16 voor een plek in de tweede ronde van het WK Darts.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek