Keegan Brown was zondagavond verantwoordelijk voor de uitschakeling van de nummer elf van de plaatsingslijst. De voormalig jeugdwereldkampioen versloeg James Wade met 3-2 in sets.

‘The Needle’, die zijn bijnaam te danken heeft aan zijn werkzaamheden in een laboratorium, hield zijn zenuwen in bedwang in de beslissende set, die met 3-1 gewonnen werd.

”Dit voelt goed, het is moeilijk om mijn gevoel te beschrijven op dit moment”, zei een uitzinnige Brown na zijn wedstrijd. ”James is mijn held, samen met Phil Taylor, dus dit is briljant.”

”Ik heb de afgelopen zes maanden goed gespeeld om hier te komen. Ik moest mijn tijd nemen en mezelf niet overhaasten. Uiteindelijk heb ik de klus geklaard. Ik ga dinsdag terug naar mijn werk om te vragen of ik extra vrije dagen kan opnemen als vakantie. Dan ga ik veel trainen, dat is alles wat ik moet doen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek