Nick Kenny werd verrassend één van de eerste groepswinnaars tijdens de eerste fase van de PDC Home Tour. Donderdagavond komt hij weer in actie.

De Welshman neemt het op tegen Luke Humphries, Jamie Lewis en zijn dartsidool Gary Anderson. Met name naar de ontmoeting tegen de Schot kijkt Kenny enorm uit, zo vertelt hij aan Sky Sports.

”Hij was vroeger altijd mijn favoriete speler. Ik keek enorm naar hem op, ook toen hij nog bij de BDO speelde. Vervolgens stapte hij over naar de PDC, waar hij twee keer wereldkampioen werd”, legt de Welshe darter uit.

Toch ziet Kenny kansen om van zijn idool te winnen. ”Als ik goed start, maak ik een kans. Ik wil niet als opvulling meedoen en kans maken om ook deze groep te winnen.”

De drievoudig deelnemer aan het BDO-WK heeft de afgelopen tijd veel kunnen trainen, want hij heeft tegenwoordig een bord thuis hangen. Dat had hij voorafgaand aan de coronacrisis niet.

”Ik heb nooit thuis een dartbord gehad. We hebben hem vlak voor de lockdown opgehangen. Nu ben ik supergemotiveerd en heb mezelf al flink kunnen verbeteren. In online-wedstrijden ben ik echt sterk aan het spelen.”

Levensstijl

Ook op andere vlakken maakt Kenny progressie. Zo is hij aan het proberen om fitter te worden. ”Sinds eind april ben ik ruim twaalf kilo afgevallen. Ik heb mijn dieet aangepast, een fiets gekocht en probeer te hardlopen. Ik voel me nu ook een stuk beter. Voor veel mensen is de onderbreking een ramp geweest, maar voor mij is het achteraf een zegen geweest.”

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek