Mervyn King haalde zijn tweede major-kwartfinale van het seizoen na een verrassende 3-1 zege op tweevoudig World Grand Prix-kampioen James Wade.

Wade, winnaar van het dubbel-in dubbel-uit toernooi in 2007 en 2010, won de eerste set met 3-2, maar daarna glipte het langzaam uit de handen van ‘The Machine’, die King steeds beter in de wedstrijd zag groeien.

De tweede set ging met 3-2 naar King, die vervolgens nog maar één leg afstond in de twee daaropvolgende sets (1-3 en 0-3). Donderdag speelt de Engelsman bij de laatste acht tegen Michael van Gerwen.

”Ik ben echt zo blij met de overwinning. James is een fantastische finisher, maar ik was nu constanter dan hem”, zo analyseerde de voormalig Lakeside-finalist na afloop.

”Naar mijn mening speelde ik niet slecht in de eerste set, maar miste ik wat kansen. Daar werd ik voor afgestraft. Daarna moest ik hard werken om gelijk te maken en vanaf de derde set was ik los.”

King staat voor het eerst sinds 2014 in de kwartfinales van de World Grand Prix, maar de Engelse darter aast op meer succes. ”Ik wil niet als opvulling dienen en ben hier om de titel te winnen. Ik ben altijd gezegd dat wanneer de echte Mervyn King zich laat zien, Mervyn King een kans heeft om de titel te winnen.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek