Mervyn King zorgde in de openingswedstrijd van de World Matchplay 2019 meteen voor een verrassing door debutant Nathan Aspinall uit te schakelen.

Na een 4-1 voorsprong kwam Aspinall terug in de wedstrijd en met een 5-5 gingen beide spelers de pauze in. King pakte het momentum echter terug met een geweldige 160 finish en won uiteindelijk met 10-6.

”Ik ben erg blij met deze overwinning. Mijn start was goed, viel halverwege een beetje in slaap en schrok wakker aan het einde van de partij”, zo vatte King zijn wedstrijd tegen Aspinall samen.

”Aan het begin van de partij deed ik hem veel pijn en vervolgens begon hij uitstekend te darten. Na de eerste break belandde mijn pijl telkens te laag in het bord, maar na de tweede pauze kon ik het rechtzetten.”

”Die 160 finish was een geweldig moment om te laten zien dat ik niet zou opgeven. Ik heb de kwaliteiten om goed te spelen, maar het moet er wel uitkomen. Als de echte Mervyn King zich laat zien, dan win ik.”

Klik hier voor meer informatie over de World Matchplay, waaronder de verdeling van het prijzengeld en het TV-uitzendschema.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek