Mervyn King heeft een paar BDO-majors op zijn naam staan, maar bij de PDC is de Engelsman er nog niet in geslaagd om een grote titel te winnen.

De nummer twintig van de wereld toonde in juli wel weer zijn goede vorm op de World Matchplay, waar King de kwartfinales haalde. Dat was zijn beste resultaat tijdens een televisietoernooi in drie jaar tijd. King hoopt in het najaar opnieuw om de prijzen mee te kunnen doen.

”De afgelopen achttien maanden heb ik ontzettend veel arbeid verricht. Dat laat zich nu uitbetalen”, vertelt King in gesprek met de podcast The Darts Show.

”Tijdens de vloertoernooien deed ik het vaak redelijk, maar op televisie wilde het maar niet lukken. Hopelijk helpt mijn resultaat van de World Matchplay mij goed op weg en kan ik dat vasthouden.”

”Ik ben voor niemand bang. Er is maar één speler die ervoor zorgt dat ik nadenk over mijn eigen vorm en dat is Gary Anderson. Op de één of andere manier lukt het hem om zijn vorm van de trainingen op het podium te laten zien.”

”Dat is mij nog niet gelukt. Als ik daar in slaag, dan ga ik niet enkel majors winnen. Dan word ik ook wereldkampioen”, klinkt het vol vertrouwen bij King. ”Ik blijf zoeken naar een manier om mijn vorm van de trainingen mee te nemen naar de televisietoernooien.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Admin