Christian Kist is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken van de European Darts Matchplay. ‘The Lipstick’ verloor met 6-5 van Kyle Anderson.

Tot aan de negende leg gingen alle legs met de darts mee. Bij een stand van 4-4 wist Kist zijn Australische opponent te breken met een 65 finish. Kist wist zijn eigen leg echter niet in vijftien darts te houden en gaf de break voorsprong meteen uit handen.

In de beslissende leg leek ‘The Original’ met een sterke start op weg naar de zege, maar Kist kwam knap langszij met scores van 140 en 132. De voormalig Lakeside-kampioen miste een matchdart op dubbel 20, waarna Anderson met een 25 check-out de Nederlander uitschakelde.

Vincent van der Voort, Jimmy Hendriks en Dirk van Duijvenbode haalden wel de laatste 32. Van der Voort zorgde voor een stunt tegen Adrian Lewis (6-4). Hendriks won met 6-4 van Andy Jenkins, terwijl Van Duijvenbode met 6-3 te sterk was voor Darren Webster.

Onze Oosterburen hebben na dag één van de European Darts Matchplay geen afvaardiging bij de laatste 32. De vier Duitse qualifiers vonden hun waterloo in de eerste ronde. Max Hopp, Martin Schindler, Erik Tautfest en Mike Holz verloren respectievelijk van Mike de Decker, Andy Hamilton, John Michael en John Henderson.

HappyBet European Darts Matchplay
Vrijdag 9 juni – Middagsessie
Eerste ronde
Peter Hudson 6-1 Brendan Dolan
Richard North 6-1 Mickey Mansell
Justin Pipe 6-4 Krzysztof Ratajski
Andy Hamilton 6-5 Martin Schindler
James Wilson 6-4 Lee Bryant
Marko Kantele 6-5 Antonio Alcinas
Mike de Decker 6-2 Max Hopp
Jimmy Hendriks 6-4 Andy Jenkins

Avondsessie
Nathan Aspinall 6-3 Chris Quantock
Dirk van Duijvenbode 6-3 Darren Webster
John Henderson 6-4 Mike Holz
Peter Jacques 6-5 Chris Dobey
Stephen Bunting 6-3 Kenny Neyens
Vincent van der Voort 6-4 Adrian Lewis
John Michael 6-5 Erik Tautfest
Kyle Anderson 6-5 Christian Kist

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek