Nathan Aspinall en Gary Anderson zijn de finaleavond van de PDC Home Tour gestart met een overwinning. Jelle Klaasen ging onderuit tegen Aspinall.

The Asp toonde zich met 6-3 te sterk voor Klaasen, die na drie legs al tegen 3-0 achterstand aankeek. Dat verschil kon de Nederlander niet meer goedmaken.

Anderson imponeerde met een keurige 6-2 overwinning op Jonny Clayton. De Schot wierp een gemiddelde van 112 na onder meer twee 12-darters en een 10-darter.

Vrijdagavond spelen de vier finalisten eenmaal tegen elkaar. Bij een gelijk puntenaantal wordt gekeken naar het legsaldo. Is ook het legsaldo gelijk, dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag in de eindschikking.

Alles over de PDC Home Tour kunt u hier vinden, waaronder informatie over het speelschema, alle uitslagen en uitleg over de opzet van dit digitale toernooi.

Spelers filmen hun wedstrijden met een webcam of een camera, waarvan de beelden worden doorgezet naar een stream. Op deze manier kunnen tegenstanders en fans controleren of de scores wel eerlijk worden doorgegeven.

Alle wedstrijden zijn gratis te zien via de streamingsdienst PDC TV. Hiervoor dient men wel een account aan te maken, maar hier zijn geen kosten aan verbonden. De uitzending begint dagelijks om 20:30 uur.

Daarnaast zijn alle tussenstanden te volgen via DartConnect. Via deze website zijn ook alle wedstrijdstatistieken terug te vinden.

Speelschema PDC Home Tour

Vrijdag 5 juni
Finalegroep

Nathan Aspinall (97.04) 6-3 (83.66) Jelle Klaasen
Gary Anderson (109.19) 6-2 (96.91) Jonny Clayton
Jelle Klaasen v Jonny Clayton
Nathan Aspinall v Gary Anderson
Gary Anderson v Jelle Klaasen
Jonny Clayton v Nathan Aspinall

Tags: , , , ,

Author: Pieter Verbeek