Jelle Klaasen heeft zich gekwalificeerd voor de halve finale van de European Darts Grand Prix. Mede dankzij een fantastische 170 check-out won de Nederlander met 6-5 van Joe Cullen.

Klaasen begon goed en pakte de eerste leg in dertien darts. Cullen sloeg terug met een 14-darter en brak zijn Nederlandse tegenstander vervolgens met een 15-darter. In leg vier was het ‘The Cobra’ die voor een break zorgde. Klaasen leek met zes perfecte pijlen op weg naar een negendarter, maar pijl zeven ging mis op de triple 20. Twee beurten later vond hij wel de dubbel 2 om op gelijke hoogte te komen.

In leg zeven valt de derde break van de partij. Klaasen is niet in vijftien pijlen uit, waardoor Cullen met een 23 finish het initiatief pakt in de wedstrijd. Klaasen wist echter wederom terug te breken met een fantastische 170 finish, terwijl ‘The Rockstar’ op dubbel 8 stond te wachten.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de elfde leg. Klaasen startte perfect aan de beslissende leg met een 180-score, waardoor de voormalig Lakeside-kampioen even later als eerste op een finish stond. Met zijn vijfde matchdart maakte Klaasen het af en bereikte hij zijn vierde halve finale op de Euro Tour dit seizoen.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek