Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld hebben zich afgemeld voor het Pro Tour-weekend in Milton Keynes. Het tweetal stond in eerste instantie op de inschrijflijst voor de Players Championships 11 en 12, maar op de aangepaste lijst ontbreken de twee Nederlanders.

De afmelding van Klaasen lag in de lijn der verwachting. ‘The Cobra’ onderging donderdag een operatie aan zijn pols en zal de komende weken rust moeten houden. De terugtrekking van Van Barneveld heeft ongetwijfeld te maken met het slopende Premier League-programma van de afgelopen weken. Volgende week reist ‘Barney’ af naar het Midden-Oosten voor de Dubai Darts Masters en hij lijkt nu dus zijn rust te willen pakken voorafgaand aan het eerste World Series-evenement van het jaar.

Hiermee komt Van Barneveld terug op zijn voornemen om elk Pro- en Euro Tour evenement te spelen dit jaar. Eind vorig jaar vertelde de 50-jarige Hagenaar op Twitter dat hij ging proberen om elk toernooi te spelen dit seizoen om te kunnen klimmen op de rankings.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek