Het bereiken van de kwartfinales op de UK Open ziet Jelle Klaasen als een stap in de goede richting om op termijn terug te keren in de top-32 van de wereldranglijst.

Klaasen onderging in 2017 een polsblessure en maakte een vrije val op de PDC Order of Merit. Momenteel is The Cobra de nummer 48 van de wereld. Zijn optreden op de UK Open geeft echter hoop voor de toekomst.

De voormalig Lakeside-kampioen versloeg onder meer Steve West en tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson. Bij de laatste acht bleek Daryl Gurney nipt met 10-9 te sterk. Na afloop van het toernooi waren er gemengde gevoelens bij Klaasen.

”Vooraf had ik wellicht getekend voor een kwartfinale. Maar door de manier waarop ik verloor, was ik best teleurgesteld”, vertelde de geboren Alphenaar in gesprek met de Weekly Dartscast.

”Als ik één van mijn vier kansen voor 7-4 had benut, had ik mijn eigen leg mogen beginnen voor 8-4. Dan had ik denk ik de wedstrijd gewonnen. Maar het is een stap in de goede richting. Ik voelde mij comfortabel op het podium en mijn pols voelt perfect aan. Ik ben tevreden met mijn vorm op dit moment en mijn zelfvertrouwen is ook groeiende.”

”Na mijn polsoperatie had ik lange tijd nog steeds veel pijn, dat was na een jaar pas verdwenen. Maar dat gold ook voor mijn zelfvertrouwen. Ik verloor wedstrijden die ik nooit mocht verliezen. Het duurde lang alvorens ik mijn zelfvertrouwen terug wist te krijgen. Ik speelde wat kleine toernooien in Nederland om met overwinningen wat vertrouwen te kweken.”

Via Euro Tours sneller weg omhoog

Een week na de UK Open kwalificeerde Klaasen zich voor de German Darts Grand Prix. Door de coronacrisis is het echter onbekend wanneer het Euro Tour-toernooi in München wordt afgewerkt.

”Ik denk dat de Euro Tours de belangrijkste toernooien zijn voor spelers buiten de top-16 van de wereldranglijst. Met deze toernooien kan je flinke stappen maken op de kwalificatierankingen voor de World Matchplay en World Grand Prix, zeker als je veel Euro Tour-toernooien speelt. Dus het is belangrijk dat ik mij hiervoor geplaatst heb. Uiteraard hoop ik meer Euro Tours te spelen, dat is ook nodig om terug te keren in de top-32 van de wereldranglijst.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek