Jelle Klaasen mocht zich zonder al te veel inspanning melden in de tweede ronde van het European Championship. De voormalig Lakeside-kampioen versloeg Christian Kist eenvoudig met 6-0.

‘The Lipstick’ kon net als tijdens de European Darts Trophy geen vuist maken. Kist kampte nog altijd met een pijnlijke polsblessure, waardoor hij ver onder zijn niveau presteerde. Klaasen liet zich echter niet van de wijs brengen door de fysieke malheur van zijn tegenstander en zette een professionele wedstrijd neer.

Na afloop van het duel toonde ‘The Cobra’ begrip voor de situatie van zijn landgenoot, aangezien Klaasen zelf eerder dit jaar problemen had aan zijn pols. ”Het is moeilijk, want ik weet wat Christian op dit moment meemaakt. Ik heb daar eerder dit seizoen last van gemaakt en het is verschrikkelijk.”

”Ik moest echter wel mijn werk doen en dat heb ik gedaan. Ik heb in het verleden goede resultaten behaald op dit toernooi en voel me goed op dit moment.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek