Als enige Nederlander staat Jelle Klaasen vrijdagavond in de finale van de PDC Home Tour. The Cobra overleefde drie poules op weg naar de finalegroep.

Daarmee heeft Klaasen zichzelf verrast, zo vertelt hij aan RTL 7.  “Niet omdat ik het niet aankan, maar omdat het wachten bijvoorbeeld niet echt mijn spel is”, zo doelt hij op de korte onderbreking tussen elke leg.

Ook heeft de voormalig Lakeside-kampioen nog niet zijn beste spel laten zien. ”Ik heb ook nog niet echt briljant darts laten zien tot nu toe, maar dat is ook niet echt nodig geweest. Ik heb precies gedaan wat ik moest doen.”

In zijn eerste groep rekende Klaasen soepeltjes af met Gabriel Clemens, Gavin Carlin en Ryan Meikle. “Ik won vrij eenvoudig van Clemens en hij was voor mij de gevaarlijkste in de groep”, aldus Klaasen, die zijn laatste wedstrijd nog wel verloor. “De concentratie was toen weg. Maar op zich ging het wel makkelijk in deze poule.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Wright legt het af tegen The Cobra

Bij de laatste 32 kwam Klaasen terecht in een poule met onder meer Peter Wright. In een beslissingswedstrijd werd de wereldkampioen met 6-1 uit het toernooi gekegeld.

“Wright was de eerste ronde eigenlijk niet eens doorgekomen. Hij had een herkansing nodig”, zegt Klaasen. “Het was niet de Peter Wright die we kennen. Hij was scorend niet goed en de kansjes pakte hij niet”, zo analyseert de 35-jarige Nederlander.

Vervolgens was de huidige nummer 48 van de wereldranglijst in de halve eindstrijd al na twee duels zeker van een finaleplek. Klaasen won zijn duels tegen Dave Chisnall en Mike de Decker, waardoor de uitslag van zijn partij tegen Gary Anderson er niet meer toedeed.

Dat betekent dat Klaasen het in de finale mag opnemen tegen Gary Anderson, Nathan Aspinall en Jonny Clayton. The Cobra weet echter nog niet of er nog een financiële prijs is verbonden aan de titel.

“Ik weet dat we allemaal een bedrag krijgen om in de finaleronde te gooien, maar ik weet niet of er nog een extra bonus is voor plaats 4, 3, 2, 1. Ik neem aan dat we daar nog wel iets over horen.”

Stefan Straßenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Straßenburg/PDC Europe

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek